Blancs Rosats Negres
Inici Noticies Vins Caves Cercador Contacte

clar de castanyer xarel.lo 2005

Nom

Clar de Castanyer

Anyada

2.005

Varietat

100% Xarel·lo

Producció

Celler

Rafael Sala i Celler Vega de Ribes

Grau alcohòlic

14%

Elaboració

Els raïms es cullen i es dipositen en caixes dins d'un camió frigorífic que les refreda i manté a 5 º mentre esperen el seu premsat. S'aprofita només el 60% dels mateixos. Després el most fermenta en botes de castanyer dipositades dins d'una cambra frigorífica que manté l'ambient a 13º. La fermentació dura entre 5 i 6 setmanes. Un cop ha finalitzat la fermentació, es procedeix a un lleuger battonage que dura entre dos i tres mesos. Es decanta a molt baixa temperatura i després d'un petit repòs es procedeix al seu embotellat.

Nota de tast

Groc daurat, brillant, rovellat. Aromes a sota bosc amb lleugeres notes florals . En boca hi ha un lleuger carbònic, fruits secs, fumats amb un post-gust llarg.