| 
						
							 
							
								
									
										|  | 
										  | 
										 | 
										
											
												
													   | 
													 | 
												 
												
													Nom | 
													Clar de Castanyer | 
												 
												
													Anyada | 
													2.005 | 
												 
												
													Varietat | 
													100% Xarel·lo | 
												 
												
													Producció | 
													 | 
												 
												
													Celler | 
													Rafael Sala i Celler Vega de Ribes | 
												 
												
													Grau alcohòlic | 
													14% | 
												 
												
													Elaboració | 
													Els raïms es cullen i es dipositen en caixes dins d'un camió frigorífic que les refreda i manté a 5 º mentre esperen el seu premsat. S'aprofita només el 60% dels mateixos. Després el most fermenta en botes de castanyer dipositades dins d'una cambra frigorífica que manté l'ambient a 13º. La fermentació dura entre 5 i 6 setmanes. Un cop ha finalitzat la fermentació, es procedeix a un lleuger battonage que dura entre dos i tres mesos. Es decanta a molt baixa temperatura i després d'un petit repòs es procedeix al seu embotellat.  | 
												 
												
													Nota de tast | 
													Groc daurat, brillant, rovellat. Aromes a sota bosc amb lleugeres notes florals . En boca hi ha un lleuger carbònic, fruits secs, fumats amb un post-gust llarg.  | 
												 
											  | 
									 
								
							 
							  |