|
|
 |
|
|
|
Nom |
Clar de Castanyer |
Anyada |
2.005 |
Varietat |
100% Xarel·lo |
Producció |
|
Celler |
Rafael Sala i Celler Vega de Ribes |
Grau alcohòlic |
14% |
Elaboració |
Els raïms es cullen i es dipositen en caixes dins d'un camió frigorífic que les refreda i manté a 5 º mentre esperen el seu premsat. S'aprofita només el 60% dels mateixos. Després el most fermenta en botes de castanyer dipositades dins d'una cambra frigorífica que manté l'ambient a 13º. La fermentació dura entre 5 i 6 setmanes. Un cop ha finalitzat la fermentació, es procedeix a un lleuger battonage que dura entre dos i tres mesos. Es decanta a molt baixa temperatura i després d'un petit repòs es procedeix al seu embotellat. |
Nota de tast |
Groc daurat, brillant, rovellat. Aromes a sota bosc amb lleugeres notes florals . En boca hi ha un lleuger carbònic, fruits secs, fumats amb un post-gust llarg. |
|
|